Skip to content

Twee grote demonstraties tegen falend woonbeleid

29 januari 2022

Huurders en woningzoekers gaan de straat op tegen de wooncrisis én voor goede en betaalbare woningen. Met twee grote acties die zich richten tegen het woonbeleid dat ervoor gezorgd heeft dat er een enorm tekort aan betaalbare woningen is, en veel huurders te duur wonen, of met een tijdelijk huurcontract zitten opgezadeld. 

Huurprijzen zijn onbetaalbaar geworden, het aantal daklozen is verdubbeld en steeds meer mensen wonen tijdelijk, onzeker of te duur. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn veel te lang omdat de sociale sector wordt afgebroken. De vrije sector is te duur en ook een koopwoning is voor velen onbereikbaar. Wie geen dikke portemonnee heeft, wordt de stad uitgejaagd. Dat kan én moet anders, vinden de organisaties achter de acties, waaronder de Woonbond. 

Woonprotest 12 september Amsterdam

Het eerste protest start om 14:00 uur op de Dam in Amsterdam. Lees meer informatie op woonprotest.nl(externe link)

Woonopstand 23 oktober Rotterdam

Om 14:00 uur start in Rotterdam de Woonopstand. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt. Lees meer informatie op woonopstand.nl(externe link).

Van wanbeleid naar woonbeleid

De Woonbond steunt beide demonstraties. Wij eisen beleid dat voor goede en betaalbare woningen zorgt. Woonbeleid voor meer betaalbare woningen, lagere huren en woonzekerheid en goede woningen voor iedereen. 

Doe mee!

Doe mee! En deel de acties op je sociale media met #woonprotest en #woonopstand. Je kunt je ook aanmelden op de evenementen van woonprotest(externe link) en woonopstand(externe link) op Facebook en natuurlijk al je vrienden en kennissen uitnodigen. Daarnaast komt er nog actiemateriaal beschikbaar om te verspreiden. Hou de websites in de gaten.

Bron Nederlandse Woonbond 12-08-2021.

Geplaatst door Geert. 17-08-2021.