Skip to content

Archief

Een tijdje terug

5 februari 2022
In 2022 verandert er weer veel voor huurders en woningzoekers. Er komt een speciale huurverhoging voor huurders met een relatief lage huur. Ook komt er een nieuwe vorm van inkomensafhankelijke huurverhoging.
20 december 2021
Minister Ollongren heeft, met input van de Woonbond en andere maatschappelijke instanties, afspraken gemaakt om te voorkomen dat jongvolwassenen die hun ouders verliezen op straat komen te staan.
3 december 2021
Er komt geen aanpassing van de compensatieregeling voor de gestegen energieprijzen die minder draagkrachtigen ontziet. Ook andere maatregelen die huurders ontzien missen steun van de Tweede Kamer. Zo komt er geen APK voor woningen en blijft de Rotterdamwet bestaan. Ook houdt voor nu het parlement het vergroten van het initiatiefrecht voor huurders tegen. Dat leert de uitslag van stemmingen in de Tweede Kamer.
23 september 2021
Ruim een half miljoenen Nederlanders leeft in energiearmoede. De stookkosten zijn gezien hun inkomen te hoog. Het zijn vooral huurders die kampen met energiearmoede. Dat blijkt uit een TNO-onderzoek dat vandaag werd gepubliceerd.
22 september 2021
Minder schuldhulpverlening Betere benutting armoedevoorzieningen Minder huisuitzettingen Hogere zelfredzaamheid
13 september 2021
Huurders zitten vaker in geldnood dan kopers, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Rabobank.
12 augustus 2021
Huurders en woningzoekers gaan de straat op tegen de wooncrisis én voor goede en betaalbare woningen. Met twee grote acties die zich richten tegen het woonbeleid dat ervoor gezorgd heeft dat er een enorm tekort aan betaalbare woningen is, en veel huurders te duur wonen, of met een tijdelijk huurcontract zitten opgezadeld.
11 augustus 2021
Je hebt nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen over 2020.
19 juli 2021
Samen Eén heeft een enqueté gehouden onder haar huurders. Hieraan hebben 657 huurders aan meegedaan. De uitslag moeten wij nog uitrekenen maar om de huurders niet langer te laten wachten is dit de uitslag van de 3 cadeaubonnen die wij hebben verloot.
5 juli 2021
Aedes en de Woonbond, als vertegenwoordigers van corporaties en huurders, gaan in gesprek over een nieuw Sociaal Huurakkoord voor de komende jaren. Al tweemaal eerder sloten Aedes en de Woonbond een Sociaal Huurakkoord af.