logo
 

Archief 2018

 

Hieronder vindt u alle gearchiveerde berichten van 2018

 

 

 

Beste huurder van Veluwonen,

Stichting Huurdersbelangen Samen Eén vertegenwoordigt de belangen van de huurders van Veluwonen.
Daarbij hebben we uw hulp nodig. 


Onze koers willen we graag samen met u bepalen. Wij hebben daarom De Woonbond gevraagd om via een (digitale) enquête uw mening op te halen.

Ook kunt u aangeven hoe u betrokken wilt zijn. De enquête kunt u invullen via onderstaande link. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 3 minuten.


http://www.woonbondonderzoek.nl/sameneen


U kunt de enquête invullen tot en met 13 december 2018.

Als u deelneemt aan de enquête maakt u kans op één van de drie boodschappen bonnen t.w.v. € 25,-.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 


Bestuur Stichting Huurdersbelangen Samen Eén

 

 

 

Telefoon: 0575-474927

 

Mail: info@samen-een.nl

 

Website: www.samen-een.nl

 

Meer betaalbare seniorenwoningen nodig.

1-10-2018| Vandaag is het internationale huurdersdag. Dit jaar staat de dag in het teken van ouderen. De Woonbond vraagt vandaag dan ook speciale aandacht voor de opgave om voldoende geschikte en betaalbare huurwoningen voor deze doelgroep te realiseren.

 

 

  lees meer...

Woonbond: uitrookplan middeninkomens asociaal.

26-09-2018| ‘Heel veel middeninkomens kunnen helemaal geen huur boven de sociale huurgrens betalen, het is absurd deze mensen hun betaalbare huurwoning uit te jagen’, reageert Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, op het plan van de coalitiepartijen om de huurprijs van middeninkomens in een sociale huurwoning fors te verhogen.

  lees meer...

Kamer stemt voor wijzigen huurtoeslag.

12 september 2018| Gisteren stemde de Tweede Kamer in met het afschaffen van twee bepalingen in de huurtoeslag: het afschaffen van de zogenaamde KAN-bepaling en de harde inkomensgrenzen voor de huurtoeslag.

Envelop Belastingdienst Toeslagen

  lees meer...

Prestatieafspraken 2019 voor de gemeenten Brummen, Apeldoorn en Rheden

29 augustus 2019]

In september gaan we een start maken met de lokale prestatieafspraken in de gemeenten Brummen, Apeldoorn en Rheden. In een gelijkwaardig overleg tussen gemeenten, Veluwonen en Stichting Huurdersbelangen Samen Eén worden reëele afspraken gemaakt over het sociale woonbeleid in bovenstaande gemeenten. Stichting Huurderbelangen Samen Eén heeft ook voor 2019  zijn standpunten bepaald.

Hieronder kunt u hiervan kennisnemen en hebt u vragen op of aanmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ook wijzen wij u op onze bestuursactiviteiten die u op deze website kunt vinden. U bent altijd welkom op onze voorvergaderingen maar laat ons dit wel even weten.

We vragen nogmaals uw aandacht voor de vacatures die in ons bestuur zijn ontstaan. Heel graag willen we hierover informeren.

 

Ouderen willen vaker verhuizen.

8 augustus 2018|

Ouderen dachten in 2015 vaker over een verhuizing na dan in voorgaande jaren. Het aandeel 65-plus huishoudens dat aangaf eventueel te willen verhuizen steeg van 6 procent in 2009 naar 16 procent in 2015.

verhuisdozen

  lees meer...

Steeds meer huurwoningen in handen van beleggers.

30 juli 2018|Voor het eerst zijn er meer dan 1 miljoen woningen in handen van investeerders, laat BNR nieuwsradio weten op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Houd huren betaalbaar
  lees meer...

Hoofdlijnen Klimaatakkoord bekend

10-07-2018| Vandaag is het Klimaatakkoord op hoofdlijnen gepresenteerd. Aan verschillende tafels is overlegd over maatregelen om de uitstoot van CO2 met 49 procent te verlagen in 2030 en maar liefst 95 procent in 2050.

  lees meer...

Gratis zonnepanelen voor huurders.

20 juni 2018| Woningcorporatie Kennemer Wonen biedt huurders in Bergen zonnepanelen aan. Daar staat geen huurverhoging tegenover. En ook geen regeling van de corporatie om de investering terug te verdienen. Het levert huurders zelfs een mooi bedrag per maand op. De Woonbond vindt dat veel meer corporaties dit voorbeeld zouden moeten volgen.

 

Bewoner voor huis met zonnepanelen

  lees meer...

Huurders hebben stuk minder te besteden dan kopers.

29-05-2018|Huurders hebben na aftrek van woonlasten vaak een stuk minder geld te besteden dan kopers met een vergelijkbaar inkomen. En dat verschil loopt onder het huidige kabinetsbeleid alleen maar op, blijkt uit onderzoek van het NIBUD in opdracht van de Woonbond. Kopers gaan er in de huidige regeerperiode in koopkracht veel meer op vooruit dan huurders.

  lees meer...

Laat je kinderen geen bijbaantjes doen'

18-05-2018| Een huurster en haar zoon hadden in 2016 samen € 221,- teveel aan inkomen en moeten de volledige huurtoeslag over dat jaar (ruim € 2.500,-) terugbetalen. De vrouw sleepte de Belastingdienst voor de rechter, maar kreeg helaas geen gelijk.

  lees meer...

Kan ik bezwaar maken tegen de huurverhoging?

12 april 2018|  Ik weet niet zeker of ik bezwaar kan maken tegen de huurverhoging van 2018. Om welke redenen mag ik bezwaar maken?

 

 

 

  lees meer...

Check de huurverhoging van 2018.

12 april 2018| 

Veel sociale huurders ontvangen deze maand het voorstel voor de 'jaarlijkse huurverhoging' per 1 juli. Met de online check van de Woonbond (externe link) kunt u controleren of dit voorstel aan alle wettelijke regels voldoet. U gaat stap voor stap na of u met succes bezwaar kunt maken. Als dat zo is, levert de check een bezwaarschrift op maat.

  lees meer...

Wat betalen huurders aan gemeente, provincie en waterschap?

6 april 2018|Naast huur, energie, water en soms servicekosten betalen huurders ook lokale belastingen. Afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting, en in een aantal gemeenten rioolheffing. Maar niet in alle gemeenten evenveel.

Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (externe link) (COELO) heeft in beeld gebracht wat huurders (en huiseigenaren) in alle Nederlandse gemeenten dit jaar moeten betalen. Huurders betalen gemiddeld 870 euro per jaar, waarvan 358 euro aan de gemeente, 253 euro aan het waterschap, en 279 euro aan de provincie. De goedkoopste plek om te wonen is voor hen Nijmegen met 570 euro, de duurste plek is Pijnacker-Nootdorp met 1.243 euro.

  lees meer...

Speuren naar info over WOZ-waarde.

2 maart 2018|Een brief waar met grote letters ‘WOZ-beschikking’ op staat. Plus een standaard formulier waarmee je bezwaar kunt maken. Dat verwachten huurders als het om informatie over de WOZ-waarde van hun woning gaat. Maar zo werkt het lang niet overal. 

De WOZ-beschikking kan 'verstopt' zitten in de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen.

 

  lees meer...

Adviesaanvraag huurbeleid 2018

3 maart 2018| Hieronder vindt u de adviesaanvraag voor het huurbeleid 2018 zoals Veluwonen die bij Stichting Huurdersbelangen Samen Eén heeft neergelegd. We zijn zeer benieuwd naar uw reactie. 

U kunt hierop reageren, tot 25 maart, via onze site,facebook, info@samen-een.nl, en de telefoonnummers 0313-653100 of 055-5051889. 

 

Wijziging bezoekdagen voor de huurders in Brummen

3 maart 2018| Veluwonen wil de bezoekmogelijkheden voor de huurders in Brummen veranderen. 

Lees hieronder het voorstel van Veluwonen. 

Wij vragen ons af wat u hiervan vindt. U kunt een reactie achterlaten via onze site, facebook, via info@samen-een.nl of via telefoonnummer 055-5051889 of 0313-653100.

U kunt reageren tot 9 maart 2018.

 

Corporaties boeken forse winsten.

1 maart 2018|Corporaties hebben de afgelopen jaren forse winsten geboekt. Gemiddeld maken ze 23% winst op de huuropbrengst, maakt de Woonbond vandaag bekend. Dat is per jaar 1.500 euro per huurwoning. Via een actiewebsite kunnen huurders opzoeken hoe veel winst hun corporatie maakt, en direct een oproep tot huurverlaging versturen aan hun corporatie. Ook huurdersorganisaties, die momenteel in overleg zijn met hun verhuurders over het huurbeleid, kunnen de winstcijfers hierbij betrekken. De gemiddelde huurprijs van een sociale huurwoning ligt inmiddels op 535 euro. Voor veel huurders zijn de huurprijzen amper op te brengen.

  lees meer...

Let op post over WOZ-waarde.

26-01-2018|

Huurders ontvangen binnenkort een nieuwe 'WOZ-beschikking' van de gemeente. Huurt u een sociale huurwoning? Bekijk de post dan goed. De 'maximaal toegestane huurprijs' van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde die wordt vermeld.

  lees meer...

Woonbond pleit tegen hogere eigen bijdrage huurtoeslag.

15-01-2018| De Woonbond is tegen de aanpassingen van de huurtoeslag, zoals die in het Regeerakkoord staan. Dat hebben we laten weten in een reactie aan het ministerie op de voorgestelde wetswijzigingen.

 

Eurobiljet in puzzelstukjes

  lees meer...

Huurtoeslagontvangers gaan er bijna 100 euro op achteruit.

20-12-2017| 

Vanaf 2019 gaan huurtoeslagontvangers door een bezuiniging een steeds groter deel van de huur helemaal zelf betalen. Dat komt omdat het kabinet de zogenaamde 'KAN-bepaling' afschaft. In 2019 gaan huurtoeslagontvangers gemiddeld 24,- meer betalen. Dit loopt op tot gemiddeld €94,- in 2022. De wetswijziging die dit moet regelen is nu openbaar voor consultatie.

Envelop Belastingdienst Toeslagen
  lees meer...

Laat huurders niet de dupe worden van energiebelasting.

24 november 2017|Het verhogen van de energiebelasting kan een prima prikkel tot verduurzaming zijn, maar mag niet ten koste gaan van lage inkomens en huurders in een slecht geïsoleerde woning.

  lees meer...

Huurder opnieuw de dupe

24 november 2017| Ook dit nieuwe kabinet is van mening dat huurders het  nog niet zo slecht hebben en dat deze groep nog wel een keer op de pijnbank kan.

 

 

 

  lees meer...

Routekaart naar CO2-neutraal gelanceerd.

6 november 2017|De Woonbond lanceerde ‘de Routekaart naar CO2-neutraal’ afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Deze routekaart helpt huurdersorganisaties om in beeld te krijgen welke stappen er nodig zijn om hun woningen zeer energiezuinig en duurzaam te maken. Koken, het verwarmen van de woning en het kraanwater zullen in de toekomst allemaal zonder gas moeten gaan gebeuren. Hoe pakken we dat aan?

 

 

  lees meer...
 

Stichting Huurdersbelangen Samen Eén
Kruisenkstraat 41
6971 BB  Brummen
Telefoon (0575) 474 927
E-mail: info@samen-een.nl


 

Beemte Broekland | Beekbergen | Eerbeek | Hall | Hoenderloo | Hoog Soeren | Klarenbeek | Laag Soeren

Lieren | Loenen | Oosterhuizen | Uddel | Wenum Wiesel | Brummen | Leuvenheim | Empe | Oeken

facebook twitter  
© Copyright 2015, Stichting Huurdersbelangen Samen Eén. | Webdesign door MELEXON Technologies.